Preparación O primeiro será preparar a base para o polo na bandexa do forno. Comezarase cortando a cebola en xuliana e pondo enriba as patacas. Pódese cortalas en tiras ou estilo panadeira. Como van ao forno, recoméndase que sexan panadeiras para que asen mellor. Botarase o vasiño de auga enriba da mestura para que non se pegue a gornición no forno. Cortarase o pemento vermello en tiras para poñelo por enriba, os tomates cherry á metade e, por último, os allos (pódense botar os dentes enteiros ou partidos á metade). Pór o forno a prequecer a uns 220º. Botaráselle sal e pementa a todo ben ao gusto (aceite de oliva, sal, pementa negra). Se che gusta, pódeslle pór un toque de ourego, aínda que tamén se poden usar outras herbas como o romeiro, o tomiño, etc. Por último, colocaranse os zancos sobre a gornición (e botando de novo sal e pementa ao gusto). Colocarase a bandexa no forno e deixarase aproximadamente unha hora a 180º. Cando queden 10 minutos, e se che gusta o sabor do viño branco, pódese botar un chorriño na bandexa. Daralle un toque diferente. Presentación Pódese servir en cada prato unha base de gornición e pór enriba o zanco de polo.