Preparación Con estes zancos de polo de Curral de Coren, ningunha receita pode saír mal… Ou case. Os zancos do polo ao curry están feitos coa parte máis zumarenta do polo de curral, así que moito se hai que aplicar para que non che saia algo ben rico. Desta volta guisándoos ao curry, co leite de coco e cunha gornición de porros e champiñóns, o éxito está asegurado… Prcoeder aproximado: Para facermos os zancos de polo ao curry comezamos botándolles sal e pementa e selando os zancos nun pouquiño de aceite de oliva no que, para o aromatizar, tamén poremos 2 dentes de allo. É importante conservar a pel do polo durante o proceso de cociñado. De o facermos, quedaranos unha peza aínda máis zumarenta. Comela ou deixala no prato é xa unha escolla persoal pero, por favor, cociñade este saboroso polo coa pel. Unha vez selado o polo, retirámolo da tarteira e reservámolo. No mesmo aceite sobrante, salteamos os porros e salgamos lixeiramente. Cando empecen a se abrandar, engadimos a lata de leite de coco e volvemos introducir os dous zancos de polo de curral. Tapamos e deixamos que se cociñen uns 30 minutos a lume medio: De se consumir moito o líquido, podemos engadir unha pouca auga e xa pouco quedaría para rematarmos os nosos zancos de polo de curral ao curry. Pasados 30 minutos, lavamos, cortamos en 4 os champiñóns e engadímolos á tarteira. Rectificamos de sal e pementa e deixamos facer 10 minutos máis. Mentres se guisan os zancos de polo de curral, imos facendo o arroz. Non cómpre máis ca lavar e enxaugar o arroz basmati ou xasmín 2 veces para que perda parte do amidón. Nunha cazoliña pequena, salteamos as pasas e os piñóns nun pouco aceite. Coidado, as pasas logo se queiman! Engadimos o arroz e a auga. Tennos que quedar 1 cm e ½ de auga sobre o arroz. Botámoslle sal e pementa, tapámolo e cocémolo a lume medio ata que se consuma a auga, o que ocorrerá nuns 16 minutos. Deixamos repousar o arroz 3 minutos e estará listo para acompañar os nosos deliciosos zancos de polo de curral. También podedes preparalos ao viño con champiñones e de moitas formas máis seguiendo as nosas receitas. Presentación Colocamos o zanco nun plato acompañado de champiñóns por un lado e arroz polo outro.