background recetas

Receitas

As mellores ideas de receitas

Xamonciños de pavo asados con verduras ao vapor

Un prato lixeiro, dixestivo e acompañado dunha deliciosa gornición de verduras.

Preparación

    • Porase o forno a quecer a 180º mentres se sazonan os xamonciños de pavo. Pódense sazonar con allo e pirixel, esmagándoos previamente nun morteiro.
    • Unha vez que estean listos, botaranse un par de culleradas na bandexa do forno e colocaranse os zancos para asar durante 45 minutos aproximadamente, baixando o lume a 150-160º. Se che gusta, podes facer unha cama de cebola antes de pór os xamonciños. Daralle un toque saboroso e substancioso.
    • Nunha pota, porase auga a ferver e picaranse as verduras como máis guste, neste caso, en taquiños. Deixarase ferver o tempo necesario e mentres, pasaranse pola tixola os espárragos trigueiros, cortados tamén previamente.

Presentación

Presentarase o xamonciño cun pouco da gornición de verduras nunha beira.