background recetas

Receitas

As mellores ideas de receitas

Tortilla de pataca con ovos de Curral

Toma nota para preparar unha exquisita tortilla de pataca cun ingrediente fundamental: os ovos de Curral de Coren.

Preparación

    • primeiro que faremos será pelar e cortar as patacas en forma de dados. Recomendámosche que non sexan perfectos. Os grandes expertos din que a uniformidade no corte da pataca é bo para facer unha boa tortilla.
    • Acto seguido picaremos a cebola en dados moi pequenos. Para iso, pelaremos a cebola á metade, faremos cortes paralelos de cada unha das dúas metades e despois pasaremos a facer os cortes perpendiculares.
    • Poremos a tixola no lume con abundante aceite e acto seguido, cando estea quente, botaremos as patacas. Canto tempo deben deixarse as patacas no lume? Nós recomendamos sacalas cando estean case fritidas de todo, pero non crocantes.
    • Mentres se friten as patacas, podemos ir batendo os ovos e engadirlles unha chisca de sal.
    • Cando lles falte pouco tempo ás patacas, botaremos a cebola na tixola e deixarémola uns 3 minutos aproximadamente.
    • Retiraremos as patacas e a cebola da tixola cunha espumadeira e apartarémolas para un prato, botando sal ao gusto.
    • Mentres quece a tixola, cun chorro de aceite, mesturaremos a pataca e a cebola cos ovos que batemos previamente. Se queremos que a tortilla quede pouco feita, chega con case non mesturar os ovos coa pataca e a cebola. Se, pola contra, queremos que quede unha tortilla ben pasada, mesturaremos todo durante 15/20 segundos.
    • Cando o aceite estea moi quente, verteremos a mestura e deixaremos que se faga uns 2/3 minutos por cada lado.

Presentación

O resultado, exquisito!