Preparación Podes preparar a salsa de tomate previamente e gardala nun tarro de cristal. É moi sinxelo: pela os tomates, cóceos durante uns 30 minutos e, unha vez que estean cocidos, tritúraos co batedor eléctrico. Mentres se friten os tomates, refoga a cebola nunha pota durante 10 minutos e despois volve triturar toda a mestura engadíndolle sal e azucre para conseguir a mestura perfecta. Unha vez que teñas a salsa feita e fría, podes reservala nun tarro, mellor de cristal Por unha banda, ten preparada unha pota para cocer os chícharos en auga durante 6/7 minutos (retíraos despois dese tempo) e, por outra, ten preparada unha tixola con aceite para refogar o allo e a cebola picados finamente. Unha vez que estean dourados, engade tamén o xamón, o pemento e o viño e deixa ferver todo durante 3 minutos. Pasado este tempo, agrega o tomate que se fixo previamente xunto cos chícharos e o caldo. Por último, reparte a gornición en tres cazolas de barro e casca os ovos dentro dela. Co forno quente, introduce as cazolas ata que vexas que as claras callaron e a xema está bastante líquida. Presentación Serve as cazolas cunha táboa de madeira por baixo.