background recetas

Receitas

As mellores ideas de receitas

Ovos de Curral á flamenca

Deliciosa receita de ovos á flamenca da man de Carmen Albo

Preparación

    • Pelamos e cortamos as patacas en cubos. Pelamos e cortamos a cebola ou ceboliño en cadradiños
    • Podemos fritir as patacas e a cebola en aceite de xeito tradicional ou, para que quede un prato menos calórico e máis san, podémolas asar no forno ou en air fryer cun simple spray de aceite.
    • TRUCO: o xeito máis san, menos calórico e máis rápido de facer as patacas para os ovos á flamenca é esta que empreguei eu.
    • Unha vez cortadas as patacas e o ceboliño, introducímolos no micro durante 7 minutos nun recipiente axeitado para tal fin.
    • Despois, en moi pouquiño aceite e na mesma tarteira ou tixola que vaias empregar, doura as patacas e as cebolas semicocidas ata que collan unha lixeira cor dourada.
    • Entrementres, tamén no microondas, cocemos ao vapor uns chícharos. Eu tívenos 3 minutos nun recipiente axeitado para os cocer. Reservamos.
    • Na cazola onde vaiamos rematar o prato, colocamos patacas, cebola, chícharos, unhas culleradas de tomate frito e unhas lascas de xamón Selecta.
    • Cando todo estea ben quente e mesturado, engadimos as claras de ovo de Curral que callaremos mentres as incorporamos a todos os ingredientes.
    • Unha vez estean calladas as claras e todo estea ben quente, engadimos as 4 xemas reservadas, retiramos do lume e tapamos.
    • As xemas dos ovos de Curral iranse facendo co calor residual e, finalmente, romperémolas na mesa.
Plato de huevos a la flamenca con huevos de corral de Coren

Presentación

Podemos decorar o prato de ovos á flamenca cunhas lascas máis de xamón Selecta.