Preparación O primeiro que se fará será botarlle sal e pementa á carne e engadirlle unha pouca noz moscada. Rebozaranse todas as pezas con fariña e fritiranse na tixola con aceite de oliva virxe extra ata que empecen a se dourar. Unha vez que estean feitas, apartaranse para un prato. Pelarase e picarase a cenoria, a cebola e o allo en anacos pequenos e sofritirase no mesmo aceite da carne. Cando a cebola comece a se pór dourada, engadirase o tomate pelado e unha chisca de romeiro e tomiño e deixarase facer a lume baixo durante 10 minutos. Unha vez que o sofrito estea ao gusto, engadirase a carne, o vaso de viño tinto e o loureiro e subirase un pouco a temperatura para que evapore o alcol. .Como último paso, botarase o caldo da carne e deixarase cocer todo a lume medio durante 45 minutos. Presentación Nun prato fondo, porase a carne coa gornición por riba xunto cunhas ramiñas de pirixel. Pódese acompañar cun arroz branco.