background recetas

Receitas

As mellores ideas de receitas

Orella de porco guisada

Deliciosa receita de entroido: orella de porco guisada. ¿Listo para ir paso a paso?

Preparación

    • (Desalar previamente durante 24 horas)
    • Comezarase cocendo a orella con dúas follas de loureiro. Se tes unha pota a presión con 15-20 minutos chegará, se non, déixaa un chisco máis.
    • Mentres coce, prepararase o sofrito. Para tal efecto, picarase a cebola en xuliana e o allo en lascas e deixarase nunha cazola cun chorro de aceite ata que se empece a dourar a cebola, mais sen apenas coller cor.
    • O seguinte paso, co lume baixo, será engadirlle ao sofrito a cullerada de fariña e de pemento e remexer todo.
    • Unha vez que a orella estea cocida, cortarase en anacos ao gusto e mesturarase na cazola. Botar sal ao gusto e deixar a lume baixo uns 20 minutos. Se lle queres dar un toque picante, pódeslle engadir un chile.
    • Unha vez guisada, retirarase da cazola a un prato e engadirase caldo ao gusto.

Presentación

Para lle dar un toque tradicional, pódese presentar nunha cazola de barro e decorala coa folla de loureiro restante e botar un chisquiño de caldo por riba.