background recetas

Receitas

As mellores ideas de receitas

Filloas de Entroido

Xunto ás orellas, as filloas representan unha das sobremesas máis típicas do Entroido en Galicia. Explicámosche como preparar esta receita de filloas galegas para que poidas deleitar os teus convidados.

Preparación

    • Primeiro mesturarase o leite, os ovos, a auga, o azucre e o sal nunha cunca e baterase ata que a masa sexa homoxénea.
    • O seguinte paso será peneirar a fariña pouco a pouco e mesturar todo para que a fariña se xunte correctamente coa masa e non quede grumo ningún.
    • Engadirase un chorriño de aceite na mestura e continuarase remexendo.
    • Deixarase repousar a masa arredor de 15 minutos; o seguinte paso será preparar as filloas. Moitos galegos teñen unhas tixolas especiais chamadas filloeiras nas que se poden facer varias á vez pero, de ser a primeira vez, é mellor ir unha por unha.
    • Nunha tixola (que non se pegue), untarase un pouquiño de touciño e botarase un chorro de aceite. Cando estea quente, verterase a masa cun cullerón dos que se empregan para as potaxes no centro da tixola.
    • Unha vez que a mestura estea na tixola, deberanse facer movementos circulares para que a masa se estenda correctamente. A idea é que quede unha capiña final que cubra a base da tixola.
    • Cando as beiras empecen a se dourar é momento de lle dar a volta. Pódeste axudar cunha espátula para que non rache.
    • Non te preocupes se as primeiras saen mal, é normal que rachen ou se queimen. Seguro que as seguintes che sairán perfectas.
    • As filloas pódense encher as ao gusto: nata, chocolate, crema… Hai infinidade de variedades para as converter nunha sobremesa especial.

Presentación

Servimos as filloas nun prato con azucre glas por encima