background recetas

Receitas

As mellores ideas de receitas

Espiñela de porco Selecta con prebe de castañas

Explicámosvos como preparar espiñela de porco Selecta acompañada dunha deliciosa prebe de castañas

Preparación

    • Nunha xerra medidora introducimos os allos, o aceite, as especias e o viño e machucamos todo.
    • Bañamos a espiñela de porco no preparado que machucamos e, nunha bandexa de forno alta, deixámola macerar 4 horas aproximadamente.
    • Prebe de castañas:
    • Nunha pota, pomos a manteiga, o allo e a cebola picada fina e deixamos rustrir a mestura.
    • Cando o rustrido estea listo, engadimos as castañas picadas e deixamos que se fagan.
    • Engadímoslle o viño e deixamos que se evapore. Unha vez evaporado, incorporámoslle a nata e, cando ferva, botaremos sal e pementa e machucaremos todo ata que quede homoxéneo.
    • Pomos o forno a prequecer a 180 graos, introducimos a bandexa e deixamos cociñar durante 25 min. Dámoslle a volta, deixámolo outros 25 min e retiramos do forno.
    • O último paso para preparar a espiñela de porco Selecta sería fileteala e incorporarlle o prebe de castañas; quentámola, e lista para servir.
Espaldilla Selecta de cerdo Selecta con salsa de castañas

Presentación

Coloca a espiñela nunha fonte e acompáñaa cunhas patacas panadeira ou ao forno.