background recetas

Receitas

As mellores ideas de receitas

Empanada de polo de Curral con pemento vermello

Unha deliciosa empanada de polo de Curral e pementos. Para unha comida informal ou un aperitivo. Explicámosche os pasos:

Preparación

    • Comezaremos preparando a masa para a empanada
    • Poremos a fariña nun mesado, facendo un círculo no centro para botar un chorriño de aceite, a auga, o sal e o lévedo e mesturaremos todo amasando lentamente ata conseguir unha masa homoxénea e elástica coa que poidamos traballar.
    • Unha vez que teñamos a masa feita, faremos unha bóla, apartarémola e deixarémola repousar 40 minutos.
    • O seguinte que faremos será a gornición para a empanada. Cortaremos a cebola en xuliana, moi fina, e porémola a fritir nunha tixola. Unha vez que estea ben pasada, engadiremos o polo cortado previamente en taquiños non moi grandes.
    • Agora é o momento de estender a masa dividíndoa en dúas partes: unha será a parte de abaixo e a outra a tapa ou parte de arriba.
    • Colocaremos a parte de abaixo nunha bandexa de forno cuberta con papel especial para enfornar. Podes engraxar un pouco o papel para que non se pegue. Sobre esta parte, botaremos o sofrito de cebola e polo.
    • Picaremos o tomate e os pementos moi finos e engadirémolo tamén á gornición.
    • Colocaremos a parte de arriba co outro anaco de masa pechando ben os bordos para a selar e cunha brocha de cociña, pintaremos a empanada co ovo.
    • Para finalizar, prequentaremos o forno a 200º e pasados 15 minutos, meteremos a empanada a 180º deixándoa 25-30 minutos. Vixía ben o tempo do forno xa que se require menos tempo ás veces.

Presentación

Sacaremos a empanada do forno e deixarémola temperar para servir sobre unha bandexa ríxida de cartón cun mantel de papel branco, por exemplo.