background recetas

Receitas

As mellores ideas de receitas

Costela de porco Selecta ao forno con manteiga e salvia

Sigue os pasos de esta deliciosa receita de Carmen Albo

Preparación

      • Esta receita de costela de porco ao forno, aínda que leva o seu tempo, é unha auténtica delicia. O costelar de porco Selecta está alimentado con castañas. Estas pezas Selecta fanse primeiro no seu zume e protexidas para que non se resequen durante 90 minutos e despois, convertidas nun bocado extremadamente brando e zumarento, gratínanse ao forno. Non vos é a receita máis rápida, mais si unha das máis sinxelas e deliciosas.

    Proceder aproximado:

    • Deixamos a manteiga a temperatura ambiente e mesturámola coa cullerada de salvia seca, os 2 dentes de allo relados, o sal e as pementas.
    • NOTA:a manteiga aderezada que nos sobre despois do asado gardarémola e reutilizarémola para facermos sofritos, gratinar patacas, etc…
    • Untamos as tiras de costela de porco Selecta con esa mestura.
    • Facemos un papillote ben pechado con papel de aluminio e envolvemos as tiras do costelar de porco Selecta. Para facilitar o asunto, pódense cortar as tiras ao medio e dispor unha metade sobre a outra para que resulte máis cómodo facer os paquetes.
    • Introducimos os papillotes no forno a 200º durante 90 minutos.
    • Mentres se fai a costela de porco ao forno, cocemos unhas pataquiñas de gornición. Podémolo facer nunha tarteira, de xeito convencional nuns 30 minutos, ou podémolo facer ao vapor no microondas nuns 9 ou 10 minutos.
    • Cando as patacas estean ben brandas, cun vaso robusto ou cunha prensa de verduras, machucámolas un pouco ata que rompan lixeiramente e reservámolas.
    • Unha vez finalizado o tempo de asado, retiramos os anacos das costelas de porco ao forno do paquete de aluminio, colocámolas nunha fonte de forno, arrodeamos a carne coas patacas e vertemos sobre ambas as dúas o líquido que quedará no fondo dos papillotes.
    • Engadimos un chisco máis de sal e pementas, só sobre as patacas, e gratinamos a 250º uns 20-30 minutos ata que colla todo unha bonita cor dourada.
    • E estará lista a nosa deliciosa costela de porco Selecta ao forno con manteiga e salvia! Bótalle tamén un ollo á nosa receita de costilla á barbacoa.

     

Presentación