background recetas

Receitas

As mellores ideas de receitas

Peituga de polo guisada en pepitoria con polo de Curral

Compartimos as claves desta deliciosa receita de polo de Curral elaborada por Carmen Albo

Preparación

      • A receita da pepitoria pode parecer algo complicada pola cantidade de preparacións previas que hai que engadir ao guiso. A boa noticia é que se mantés a orde que che vou ir dando nestas elaboracións, case podes empregar exclusivamente unha cazola e evitar lavar moitos cacharros.
      • A orde de preparación é o segredo para que a pepitoria deixe de ser complicada e quede simplemente no que é: deliciosa!
      • Aínda que o normal é guisar en pepitoria o polo de curral en anacos, desta vez, imos preparar peituga de polo de curral guisada en pepitoria.
      • Como esta peituga vén coa pel, é ideal para que esta preparación guisada quede moito máis tenra, zumarenta e, tamén, saborosa.

    Proceder apróximado:

    • Coce nun caciño dous ovos en auga durante 12 minutos. Pela e reserva.
    • Nun chisquiño de aceite e na tarteira que vaias empregar para guisar o polo, frite dúas rebandas pequenas de pan. Reservamos.
    • Tosta a seguir unha manchea de améndoas e resérvaas.
    • Engade un chisco máis de aceite e doura por todas as beiras posibles as peitugas con sal e pementa.
    • Un xeito diferente de comer peituga de polo de Curral que conquistará os cativos e os maiores.
    • Retira as peitugas e nese mesmo aceite sobrante rustre a cebola e o allo picados moi miúdos.
    • Mentres rustren as verduras, nun batedor, tritura as améndoas fritidas xunto co pan, as dúas xemas e unhas febras de azafrán.
    • Engadimos un chorriño de auga quente ata obter unha pasta espesa.
    • Unha vez rustrida a cebola e o allo, devolve o polo á cazola e engade un vaso de viño branco. Deixa que se evapore o alcohol uns minutiños e engade a pasta triturada máis 200 ml de caldo de polo ou auga.
    • Deixa cocer durante uns 15 minutos ben tapado e remexendo a salsa de cando en vez e chegarás á fin desta deliciosa receita coa loxística de preparación adaptada o máis posible á máxima de “mínimo esforzo, máximo resultado”.

     

    Acompañamento: patacas esmagadas

    • Coce en auga unhas patacas pequenas lavadas e con pel ata que estean ben brandas.
    • Nunha tixola, pon un chisco de aceite e uns dentes de allo esmagados. Cando se empecen a dourar os allos, engade as patacas e esmágaas cun vaso groso ou cun mazo.
    • Deixa que se douren por ambos os dous lados, bota sal e pementa e acompaña o polo con elas.

     

Receta de pechuga de pollo guisada en pepitoria con pollo de Corral

Presentación

Pódese decorar coas claras cocidas sobrantes moi picadiñas, cun pouco máis de xema relada e, por suposto, pódese, e débese, acompañar esta peituga de polo cunhas ricas patacas.