background recetas

Receitas

As mellores ideas de receitas

Paleta de porco Selecta asada ao forno con verduras

Se queres sorprender os teus invitados cunha presentación espectacular, toma nota desta receita de paleta de porco Selecta.

Preparación

    • Comezarase por preparar o aderezo da paleta cortando os allos moi finos e engadíndoos xunto co aceite, o sal e a pementa branca nun morteiro.
    • Unha vez que estea a mestura feita, unta toda a peza e déixaa macerando uns minutos, reservando un pouco de aderezo.
    • Pon a quecer o forno a 180º e introduce a paleta. Se tes unha cazola de barro, o resultado será perfecto. No fondo da cazola, pon o aderezo que sobrou.
    • Unha vez que a paleta estea no forno, sube a temperatura a 200º e deixa que se faga durante unhas 2 horas observando cada media hora se é necesario untalo cun pouco máis de salsa.
    • Mentres a paleta está no forno ferve a cenoria e pasa na prancha os espárragos trigueiros, o pemento cortado en tiras finas e a cabaciña previamente laminada.
    • Unha vez que a paleta estea feita, retíraa do forno e lamínaa ao gusto.

Presentación

Para que o prato quede perfecto, coloca en primeiro lugar as láminas de paleta e, para a gornición, envolve as láminas de cabaciña coa cenoria, o pemento e os espárragos trigueiros no seu interior previamente cortados en anacos. O resultado, delicioso!